Bryd lydmuren i den interne kommunikation

I podcasten med Louise Koch, hvor vi talte om sustainability og forandringsledelse (du kan høre podcasten her), var vi blandt andet omkring Louises arbejde med at bringe sustainability på agendaen internt i organisationen. Og jeg har siden tænkt en del over hvor svært det er at bryde lydmuren i den interne kommunikation. Og om der er for meget på agendaen i Corporate world?

Når selv en agenda som sustainability skal arbejde hårdt for ikke at blive overset i strømmen af nyheder, projekter, strategier, opdaterede processer og ændringer – hvad skal der så til for at blive set og hørt?

Måske findes svaret i, hvad vi kan lære af ekstern kommunikation. Hvor strømmen er endnu stærkere, og der skal mere til at trænge igennem? Hvad kan vi lære af nyheder, tweets, clickbait, memes, og social media for at komme på agendaen i den interne kommunikation i organisationen?

Jeg har været i bagkataloget, og fremtrukket de ideer, som jeg har haft mest succes med:

Bryd med medierne – gør noget uventet

Ingen læser din lange intranetpost med kedelig overskifter. Med mindre du har kantinemenuen, som i rigtig mange virksomheder har læserrekorden. Du kan også hente inspiration i clickbait overskrifter og vinkle din artikel og overskrift skarpere? Hvilke artikler får højt antal views, hvad handler de om, og hvordan er de skrevet? Kopier det!

Brug jeres data fra jeres intern kommunikations til at finde de overskrifter eller artikler som giver flest klik – kopier/genbrug dem.

Lav en film

Fra Youtube kan du se, at det er acceptabelt, at en film er håndholdt og kun med nogenlunde god belysning. Sæt undertekster på så man kan se din film uden lyd. Køb også en mikrofon så lyden bliver OK til dem, der lytter med.

Du kan få komplekse budskaber ud hurtigere og mere engagerende med film end med tekst.

Kog dine buskaber ned

Du har mulighed for lange tekster på intranettet med faktabokse og sidebars. Men tænk i twitter – kog dit budskab ned til det kortest mulige. Så kan detaljerne og faktaboksene altid komme efter.

På den måde får du selv den mest travle medarbejder til i hvert fald at få dit hovedbudskab læst.

Tænk i billeder

Vi er sociale væsener og vi er visuelle væsener. Når du ser et billede på instragram, som fanger din opmærksomhed, så er det langt mere sandsynligt, at du også læser teksten under billedet.

Tag en masse billeder i dit arbejde: af din arbejdsproces, dine kollegaer (husk lige GDPR og det), dig selv i dit arbejde, jeres produkter – og brug det i kommunikationen.

Og nu over til dig! Hvad gør du ellers for at trænge igennem lydmuren i din organisation? Hvilke tips og ideer har du?